Σχεδιασμός Δράσεων Συλλόγου 2018

 

 

Σχεδιασμός Δράσεων 2018

Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

 «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

 

Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει και το 2018 να ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε πρόσκληση για να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερώσουμε τις Γυναίκες στο Προάστιο Πατρών (24/2/18), στο χωριό Πέτα Αχαΐας (3/3/18) και στον Ελαιώνα Πύργου.

Τον Οκτώβριο του 2018 θα υλοποιηθεί και πάλι για 10η συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πρόγραμμα Κλινικών Εξετάσεων στην Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας στην πλατεία Γεωργίου, για κάθε γυναίκα.

Κοινωνικό Ιατρείο Μαστού

Το κοινωνικό ιατρείο μαστού θα συνεχίσει να υλοποιείται μια φορά μήνα και το 2018 και θα περιλαμβάνει δωρεάν κλινική εξέταση και μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού για τις ανασφάλιστες γυναίκες της περιοχής μας.

Πρόγραμμα Νέων Γυναικών

Προγραμματισμός υλοποίησης του προγράμματος  ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες, ηλικίας 20-39 ετών που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη.

Εθελοντικό Πρόγραμμα Reach to Recovery:

Συνέχιση της βάρδιας εθελόντριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάθε εβδομάδα και έναρξη του προγράμματος στις κλινικές του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Πραγματοποιείται εκπαίδευση νέων εθελοντριών η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018. 5 νέες υποψήφιες εθελόντριες παρακολουθούν την εκπαίδευση που γίνεται από την κοινωνική λειτουργό Κλαίρη Τζιομάκη.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Η ατομική συμβουλευτική – ψυχοκοινωνική στήριξη συνεχίζεται μέσα από ατομικές συνεδρίες για τα μέλη του Συλλόγου και κάθε γυναίκα που νοσεί από καρκίνο μαστού και την οικογένεια της. Στήριξη πραγματοποιείται και τηλεφωνικά ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στα γραφεία του Συλλόγου.

Σε επίπεδο ομαδικών διεργασιών συνεχίζουν οι δυο ομάδες στήριξης που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2017 από την ψυχολόγο του Συλλόγου κα Πανίτσα Γεωργία.

Βιωματικά εργαστήρια: Πρόκειται να πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα: το ζευγάρι στην εμπειρία του καρκίνου του μαστού. Οι ημερομηνίες θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα.

Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης: Πλέκω τα όνειρα μου με υπεύθυνη την κα Μαρία Ζολώτα θα συνεχίσει την λειτουργία της κάθε Παρασκευή απόγευμα.

Συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, η συνάντηση μελών μας στα γραφεία του συλλόγου.

Προγραμματίζεται επανέναρξη της Θεατρικής ομάδας με υπεύθυνη την κ. Αννα Γουρζή. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.

Πρόγραμμα ενημέρωσης Μελών:

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Μέσα στο 2018 θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θεματολογία που αφορά τη γυναίκα που έχει νοσήσει. 

Πρόγραμμα γονιδιακού ελέγχου

Αξιοποίηση του  Προγράμματος γονιδιακού ελέγχου για γυναίκες με καρκίνο  μαστού και τα μέλη των οικογενειών τους που υλοποιείται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται στην Αθήνα απευθείας, ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Επιστημονική Επιτροπή

Ο Σύλλογος προετοιμάζει την ανασύσταση της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου με στόχο στην συμβολή της στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή των προγραμμάτων του Συλλόγου αλλά και στην έναρξη νέων επιστημονικών προγραμμάτων. Η επιστημονική επιτροπή θα αποτελείται από έγκριτους επιστήμονες που εργάζονται στον χώρο της ογκολογίας. Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν τα ονόματα των νέων μελών της Επιστημονικής Επιτροπής στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου www.almazoispatras.gr

Pink the City 2018

Και τον φετινό Οκτώβρη θα δώσουμε δυναμικά το στίγμα μας μέσα από τη μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης κινητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού στη Δυτική Ελλάδα. Το Δ.Σ. και οι επαγγελματίες του Συλλόγου συζητούν αυτή την περίοδο πάνω στην επόμενη μεγάλη μας δράση. Το Pink the City 2018 θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Ζητήματα Διεκδίκησης

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα της γυναίκας με καρκίνο μαστού και το 2018. Ο Σύλλογος από το 2015 ασκεί πίεση τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό το Ιατρείο Μαστού στο ΠΓΝΠ. Ο Σύλλογος θα συνεχίζει να πιέζει και να παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και κάθε ζήτημα που αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας με καρκίνο μαστού. 

Ανανέωση της Ιστοσελίδας www.almazoispatras.gr

 Το επόμενο διάστημα θα ανέβει η νέα βελτιωμένη ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Συμμετοχή σε Συνέδρια:

Και φέτος ο Σύλλογος συνεχίζει δυναμικά να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει σε κάθε συνέδριο που μας αφορά.

Δράσεις για την Εξασφάλιση πόρων:

Στις 16 Μαρτίου, για τους Δ’ Χαιρετισμούς, προγραμματίζεται προσκυνηματική εκδρομή.  Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου στο πρώην κατάστημα «Γιαννιώτικη Γωνιά» Ρήγα Φεραίου απέναντι από το ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Όπως κάθε χρόνο, Τον Ιούνιο, με το κλείσιμο της σεζόν, θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή μας γιορτή. Θα ενημερωθείτε μέσω ιστοσελίδας και γραπτών μηνυμάτων στα κινητά σας.

Το Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθεί η προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο.