Ενημέρωση για Ασφαλιστικά, Συνταξιοδοτικά, Εργασιακά κτλ.

Ο Σύλλογος συμμετέχει και υποστηρίζει κάθε ενέργεια για τη βελτίωση των  συνθηκών υγείας και περίθαλψης.
Επίσης,  η Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου ενημερώνει  τις γυναίκες με καρκίνο μαστού σε ό,τι αφορά στα:
•     Ασφαλιστικά,
•     Εργασιακά και
•    Συνταξιοδοτικά θέματα.
Μάθε για το Ποσοστό Αναπηρίας
Αμέσως μετά τη διάγνωση μια γυναίκας με καρκίνο μαστού και το χειρουργείο της, δικαιούται να πάρει ποσοστό αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. στο οποίο απευθύνονται οι ασφαλισμένες όλων των ταμείων και λειτουργεί υπό τη Διοικητική Ευθύνη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην Πάτρα το ΚΕ.Π.Α. βρίσκεται στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου (Ιωαννίνων 14). Το ποσοστό αναπηρίας που λαμβάνουν συνήθως οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού είναι 67%. Το ποσοστό αυτό επανεξετάζεται όπως ορίζει η εκάστοτε επιτροπή και δεν ισχύει εφόρου ζωής.
Με αυτό το ποσοστό αναπηρίας δικαιούσαι:
–    Φορολογική έκπτωση από το εισόδημα. Κατάθεση της γνωμάτευσης της επιτροπής στην Εφορία μαζί με τη φορολογική δήλωση.
–    Κάρτα μετακινήσεων για έκπτωση σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες – πληροφορίες για Αχαΐα: Διεύθυνση Πρόνοιας, Κανάρη 44.
–    Κάρτα Πολιτισμού για δωρεάν είσοδο ή έκπτωση σε εισιτήρια θεάτρων, μουσείων, κινηματογράφων,  κτλ, αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση κάρτας στην Αχαΐα είναι τα ΚΕΠ Νομαρχίας (Βότση 37).
–    Κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού
1.    Για εργαζόμενους που είναι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (ΙΚΑ), η εργάζονται σε ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ αρμόδια υπηρεσία για Αχαΐα είναι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας,
2.    Για Δημοσίους Υπαλλήλους αρμόδια υπηρεσία είναι ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το ΚΕΠ της Νομαρχίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.eot.gr, (ΚΕΠ Νομαρχίας, Βότση 37)
–    Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ χωρίς εξετάσεις (σχετικές πληροφορίες στις γραμματείες των σχολών του κάθε τμήματος)
–    Έκπτωση σε λογαριασμό ΔΕΗ (εισαγωγή στο πρόγραμμα Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ), πληροφορίες: www.dei.gr, τηλ: 210-9298000 (αστική χρέωση), ή στα ΚΕΠ Νομαρχίας (Βότση 37)
–    Μείωση στα Δημοτικά Τέλη του Λογαριασμού της ΔΕΗ: Αρμόδια υπηρεσία Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας Δήμου Πατρέων (Γούναρη 76,)
–    Επίδομα Πρόνοιας: Πληροφορίες για Αχαΐα, Διεύθυνση Πρόνοιας, (Κανάρη 44)
Σημείωση 1η : η κάθε υπηρεσία για την παροχή των ανωτέρω θέτει ορισμένες προϋποθέσεις. Αναζήτησε τις σχετικές πληροφορίες στις ανωτέρω διευθύνσεις.
Σημείωση 2η : το κάθε ταμείο προβλέπει συγκεκριμένες παροχές για τη γυναίκα που έχει νοσήσει με καρκίνο μαστού. Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου.