Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια

Πρόγραμμα οργανωμένης αλληλοβοήθειας

Το πρόγραμμα οργανωμένης αλληλοβοήθειας του Συλλόγου έχει ως στόχο τη συναισθηματική υποστήριξη και την πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Βασίζεται στο διεθνές πρότυπο Reach to Recovery International, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.

Η βασική αρχή του Reach to Recovery έγκειται στο ότι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο μαστό βρίσκουν μεγάλη ανακούφιση, ενθάρρυνση και υποστήριξη συζητώντας με άλλες γυναίκες που είχαν παρόμοια εμπειρία πριν από κάποια χρόνια και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή. Στηρίζεται στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία της ασθενούς με μια εκπαιδευμένη εθελόντρια και στην κοινή τους εμπειρία που εξασφαλίζει μια πραγματική κατανόηση και μια ουσιαστική επικοινωνία.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στην ασθενή που μόλις έχει χειρουργηθεί ή που βρίσκεται σε θεραπεία, εφόσον το επιθυμεί, να συζητήσει με μια εθελόντρια που έχει περάσει παρόμοια εμπειρία πριν από κάποια χρόνια. Ο δεσμός της κοινής εμπειρίας που αναπτύσσεται βοηθάει την ασθενή να εκφράσει τα συναισθήματά της, να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πόσο καιρό σου πήρε να συνέλθεις από το χειρουργείο;» αλλά και να αυξήσει την αισιοδοξία της μιας και της δίνει τη δυνατότητα να προβάλλει τον εαυτό της στο μέλλον υγιή και λειτουργικό, όπως ακριβώς είναι και η εθελόντρια η οποία αποτελεί πρότυπο αποκατάστασης και ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης.

Οι εθελόντριες κατά τις επισκέψεις τους δίνουν έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου με χρήσιμες πληροφορίες για τη χημειοθεραπεία, τιις ασκήσεις για το χέρι κ.α., όπως επίσης και έναν ειδικό μαστό κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση.

Η εθελόντρια του Συλλόγου μπορεί να επισκεφτεί κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού που βρίσκεται στα Νοσοκομεία της περιοχής μας με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2610-222274 (καθημερινά 9:00 – 16:00). Μοναδική προϋπόθεση να το θέλει η ίδια η ασθενής.

Βάρδια Εθελόντριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου

Κάθε Παρασκευή 10:00 με 14:00 οι εθελόντριες μας, βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ριο, στη Βάρδια Εθελόντριας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. Μπορούν να επισκεφθούν την ασθενή σε όποια κλινική και αν βρίσκεται.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εταιρία Anita care που μας παρέχει δωρεάν προθέσεις μαστών. Περισσότερες πληροφορίες στο site της εταιρίας: www.anita.com

Druck