Pink The City!!

 

pc2

«Σήμερα γιορτάζει η ασίγαστη θέληση για ζωή !!!! Σήμερα γιορτάζει η ελπίδα !!!!!» Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε την Κυριακή  25 Οκτωβρίου 2015,  η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κα Λιολιώ Κολυπέρα, τις χιλιάδες κόσμου, που κατέκλυσαν την πλατεία των Ψηλαλωνίων, προκειμένου να συμμετέχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου για την διάδοση του μηνύματος της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού.

pc6        pc3

Στην συνέχεια δόθηκε το σύνθημα και η πόλη βάφτηκε, κυριολεκτικά, ροζ, αφού οι χιλιάδες Πατρινοί αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές που ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα της Αχαΐας, φόρεσαν τα ροζ μπλουζάκια του Συλλόγου και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, «περπάτησαν για την ΖΩΗ», όπως προέτρεπε το κεντρικό μότο της φετινής εκδήλωσης. Ο συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατηφόρισε τη Γούναρη, διένυσε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την Αγίου Νικολάου και κατέληξε στον Μώλο της Πάτρας. Η εκτίμηση είναι ότι πάνω από 5,000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτόν. Νωρίτερα σε ένα συγκινητικό δρώμενο, έξη γυναίκες-μέλη του Συλλόγου εξολομογήθηκαν από την καρδιά τους τα συναισθήματα που τους έφερε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού και πως η καθεμία το ξεπέρασε. Στην συνέχεια ακούστηκε από την παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, το τραγούδι που εμπνεύστηκε ο καθηγητής μουσικής Γ.Σκόνδρας, από τον αγώνα των γυναικών του συλλόγου.

pc7 pc1

Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός κα Χρύσα Ρώπα, που ήρθε από την Αθήνα, ειδικά για αυτό, και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, κος Γρ.Αλεξόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων κος Κ.Πελετίδης, ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος επώνυμων συμπολιτών και πολλά σωματεία,  σύλλογοι και εταιρίες της ευρύτερης περιοχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους  συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης Pink the City 2015!

 

Ευχαριστήριο Banner

 

Ελάτε μαζί μας για τρίτη χρονιά!!!!!  Φέτος θα «βάψουμε» ροζ την πόλη της Πάτρας!!!

poster-small

Pink the City: Ένας συμβολικός περίπατος 1,5χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που θα ξεκινήσει από τα Ψηλά Αλώνια θα κατηφορίσει την οδό Δημ. Γούναρη θα διανύσει τον Πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και από την Αγίου Νικολάου θα καταλήξει στον Μόλο της Πάτρας!

 

map

 

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο μαστού, σε κάθε φίλη και φίλο να έρθει και να περπατήσει μαζί μας συμβολίζοντας τα βήματα από το σκοτάδι, την κατάθλιψη και την αρρώστια στη ΖΩΗ, την ΕΛΠΙΔΑ και το ΦΩΣ.

Το πέρασμα αυτό προωθεί :

–          Τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα απέναντι στη γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει

–          Την αλληλεγγύη  για κάθε άνθρωπο που θέλει να δώσει σε αυτό το πέρασμα τον δικό του συμβολισμό (σωματική ή ψυχική υγεία, εξάρτηση κ.α.)

–          Την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου του μαστού

–          Την ευαισθητοποίηση των νέων

–          Την προώθηση του εθελοντισμού

 

Δηλώστε Συμμετοχή

Από Πέμπτη 22/10 για τις εγγραφές σας θα μας βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου (9.00-16.00) και στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου (10.00-14.00 & 17.00-21.00)

Ποστα εγγραφών

Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ οι πρώτες 3.500 συμμετοχές παίρνουν δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το φετινό μας σύνθημα.

————————————————————————————————————————————–

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, που είναι δίπλα μας!!!!!

χορηγιεςΕυχαριστούμε θερμα για την υποστήριξη:

            curvesaudio city dj
juniors club

            logo tempo24

DFF_έγχρωμο

hondos center Patra

entexnosfm2

   915TOP FM 93

ALPHA 94.4

ΡΥΘΜΟΣ 94.9

Αναγέννηση

AEGEE

————————————————————————————————————-

 Ομαδικές Εγγραφές Pink the City 2015

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

—————————————————————————————————————–

PINK THE CITY 2015   –   Παράλληλες δράσεις

ΤΑ  ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η Θεραπευτική προσέγγιση της τέχνης, της αγάπης και της προσφοράς

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η τέχνη ανακουφίζει και θεραπεύει, και είναι μια παράμετρος ίασης επιστημονικά, πια, αποδεκτή και παραδεκτή. Αλλά το ίδιο αποτέλεσμα φέρνει η αγάπη και η προσφορά.

Η Οργανωτική επιτροπή του PINK THE CITY 2015 απευθύνει ανοικτή πρόσκληση  σε όλους, όσους αρέσει να καταπιάνονται με καμβάδες και χρώματα (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) και ζητά, βάζοντας όλη τους την θετική ενέργεια, να φιλοτεχνήσουν και να δωρίσουν ένα (1) έργο τους, προκειμένου να τοποθετηθεί και να ομορφήνει τους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Εκεί που η ζωή μετριέται και αναμετριέται κάθε μέρα. Εκεί….

Ελάτε μαζί μας στην προσπάθεια να φωτίσουμε τους χώρους αυτούς του καθημερινού αγώνα και πόνου με χρώματα ζωής…, με όλα εκείνα για τα οποία αξίζει κάποιος να συνεχίσει να υπομένει, να συνεχίσει να προσπαθεί και να παλεύει…. Το φως, τον ήλιο, την θάλασσα, τα σύννεφα, την φθινοπωρινή βροχή, τα λουλούδια, την φαντασία, το όνειρο, την αγάπη, τον έρωτα….. και κάθε τι που γαληνεύει, χαλαρώνει, αναπτερώνει και κινητοποιεί την ψυχική ανάταση, το πείσμα και την θέληση για ζωή….

Αφήστε την φαντασία και την αγάπη σας, ελεύθερες, να πετάξουν και να δώσουν τους δικούς τους καρπούς….

Δείξτε μας τα δικά σας «χρώματα της ζωής» και όλα αυτά που την κάνουν, για σας, να αξίζει…

Τα προσφερόμενα έργα θα συγκεντρωθούν μέχρι την 16 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ», από όπου και θα μεταφερθούν για τοποθέτηση στην Ογκολογική Κλινική του ΠΓΝΠατρών «Παναγία η Βοήθεια».

Πληροφορίες: Πάτρα, Γούναρη 37, 4ος όροφος, τηλ. 2610-222274. Δεκτές και εναλλακτικές προτάσεις.

—————————————————————————————————————————————-

 

Γίνε και εσύ εθελοντής στο Pink the City!

Λίγα λόγια για τον εθελοντισμό…

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών «εθελοντισμός είναι η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή για ένα καθορισμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα για το γενικό καλό της κοινωνίας». Ο εθελοντισμός είναι μια προωθημένη μορφή συμμετοχής στα κοινά, καθώς ο εθελοντής υπερβαίνει τα ιδιοτελή συμφέροντά του και αφοσιώνεται ενεργά σε ζητήματα που αφορούν  την κοινότητα, έχει επίγνωση της αξίας της συμμετοχής και, παράλληλα, κινητοποιείται για  ζητήματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες του. Η συμπεριφορά του εθελοντή διέπεται από γενναιοδωρία, αλτρουισμό και δοτικότητα, λειτουργώντας παραδειγματικά για τον  ευρύτερο περίγυρό του. Ο εθελοντής ανιδιοτελώς διαθέτει χρόνο, ενέργεια, γνώσεις και δεξιότητες σε κάποιο άτομο, σε μια ομάδα ή σε μια οργάνωση, θέλοντας να προσφέρει στην κοινωνία, να μοιραστεί τις ιδέες του με άλλους ανθρώπους, να μεταδώσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του και να αποκτήσει νέες εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στη ζωή, να αξιοποιήσει τις προσωπικές του δεξιότητες, να αναλάβει ατομική πρωτοβουλία και να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συλλογικότητας (Πηγή: Γραμματεία Νέας Γενιάς).

Γίνε εθελοντής στο Pink the City!

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας  ετοιμάζει και φέτος μια μεγάλη διοργάνωση στις 25 Οκτωβρίου και καλεί όλους, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με διάθεση να προσφέρουν, να γίνουν εθελοντές!!

Αν θες να μας βοηθήσεις να …

*στηρίξουμε τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού…

*μεταδώσουμε ηχηρά το μήνυμα της πρόληψης…

*γιορτάσουμε τη ζωή…                      

Έλα μαζί μας!!

Μπορείς να βοηθήσεις σε διάφορα πόστα είτε πριν τη διοργάνωση είτε την ίδια μέρα του Pink the City. Θα προηγηθεί μια συνάντηση όλων των εθελοντών για εκπαίδευση και τοποθέτηση στα πόστα .

Κάλεσε μας στα γραφεία του Συλλόγου στο 2610 22 22 74 από τις 11.00-15.00 καθημερινά μέχρι 5 Οκτωβρίου  για να δηλώσεις συμμετοχή. Υπεύθυνη επικοινωνίας για τους εθελοντές κα Ράνια Πανουργιά, Κλινική Ψυχολόγος MSc, Υπεύθυνη ψυχοκοινωνικού έργου του Συλλόγου.

————————————————————————————————————————————–

Pink the Port 2014: Πάνω από 3,500 άνθρωποι περπάτησαν μαζί μας!

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών  διοργάνωσε το Pink the Port. Ο συμβολικός περίπατος ξεκίνησε, από τον Φάρο της Πάτρας και κατέληξε στο Νέο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας. Πάνω από 3,500 άνθρωποι συμμετείχαν στον περίπατο, φορώντας το ροζ μπλουζάκι της δράσης, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

newspaper-article
newspaper-photo
photo-1
photo-2

Pink the Bridge 2013: Πάνω από 1,000 άνθρωποι περπάτησαν μαζί μας!

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Γέφυρας Α.Ε. διοργάνωσε το Pink the Bridge.Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν πάνω από 1,000 άτομα, που με οδηγό την Χρυσή Ολυμπιονίκη – ΑΘΗΝΑ 2004 στην Ιστιοπλοΐα κα Σοφία Μπεκατώρου, φορώντας το ροζ μπλουζάκι, πέρασαν μαζί μας την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης από το Ρίο στο Αντίρριο συμβολίζοντας το πέρασμα της γυναίκας από την αρρώστια και τον καρκίνο στη ζωή και την ελπίδα. Όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πέρασμα το περιέγραψαν ως μια μοναδική εμπειρία, ύμνο προς τη ζωή και τη γυναίκα, προσδίδοντας του μια ξεχωριστή σημασία.

photo-3
photo-4
photo-4