Pink The Port!!

pp1

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Pink the Port, o συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.

Ο συμβολικός περίπατος ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί από τον Φάρο της Πάτρας και κατέληξε στο Νέο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας. Πάνω από 3,500 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στον περίπατο, φορώντας το ροζ μπλουζάκι της δράσης, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

pp4               pp3

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης μιλώντας για το συμβολικό περίπατο από τον φάρο στο νέο λιμάνι:

«Ξέρετε, η αρρώστια είναι σαν μια μεγάλη και καταστροφική τρικυμία μέσα στη ζωή μας, μια τρικυμία πρωτόγνωρη, που διαταράσσει άγρια την ύπαρξή μας, το είναι μας ολάκερο. Μέσα στην απελπισία της αρρώστιας πάντα ψάχνεις τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει το ταλαιπωρημένο σκαρί σε τόπο γαλήνης, σε ένα λιμάνι.

Αυτήν την εικόνα επιλέξαμε φέτος, αυτόν τον συμβολισμό: Το απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας».

pp6

Ιδιαίτερο χρώμα και συγκίνηση στο κλείσιμο της εκδήλωσης έδωσαν οι προσωπικές μαρτυρίες των γυναικών του Συλλόγου που αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους με τον καρκίνο του μαστού.

 Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου ενώ την όλη πορεία συνόδευαν από την θάλασσα ιστιοφόρα των ομίλων ΝΟΠ, ΙΟΠ και Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου «Ιάσων». Μόλις η πορεία έφτασε στο νέο λιμάνι, ακολούθησε μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους με την οργανωτική συμβολή του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κου Κώστα Πλατυκώστα.

pp2          pp5

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πάτρας κος Κώστας Πελετίδης, η Βουλευτής του Σύριζα κα Μαρία Κανελλοπούλου, ο Βουλευτής κος Νίκος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κος Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Άλμα Ζωής κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ο Πρόεδρος του Be Strong κος Παναγιώτης Μιχαήλ,  οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Μαριάννα Σταματιάδου, κα Αναστασία Μανωλοπούλου, κα Ήρα Κουρή, κα Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη και εκπρόσωποι των Συλλόγων: «ΦΛΟΓΑ», Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Σοροπτιμιστικός Ομιλος, ΙΡΙΣ, Inner Wheel κ.ά.

Ευχαριστίες

Ελάτε μαζί μας. Φέτος θα «βάψουμε» ροζ το νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Δείτε εδώ το σποτάκι για το Pink the Port!

final poster-01

 

Pink the Port: Μια ακόμα δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στο ζήτημα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού.

Εικόνα1                         Εικόνα2

Την περσινή χρονιά, στο Pink the Bridge, καταφέραμε 1,000 συμπολίτες μας, να «ξεσηκωθούν» και να έρθουν, να ενωθούν και να περπατήσουν μαζί μας,  μαζί με τη γυναίκα με καρκίνο μαστού, και διασχίζοντας τη Γέφυρα από το Ρίο στο Αντίρριο, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ζωής.

Φέτος θα πραγματοποιήσουμε ένα συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ περίπου, από την περιοχή του Φάρου της Πάτρας προς το Νέο Λιμάνι με το σύνθημα Pink the Port”. Στόχος μας είναι τη φετινή χρονιά ακόμα περισσότεροι να περπατήσουν μαζί μας.

Πρόγραμμα Δράσης Pink the Port

Το Pink the Port γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ (Οργανισμό Λιμένος Πατρων), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Δήμου της Πάτρας!

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

  • στο περίπτερο του Συλλόγου στην Πλατεία Γεωργίου από 9 ως και 18 Οκτωβρίου 2014 (καθημερινές 10:00 με 14:00 και 17:00 με 21:00 και τα Σάββατα 10:00 με 14:00 εκτός Κυριακής).
  • στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, Πάτρα) από τις 9 Οκτωβρίου, καθημερινές 9:00 με 16:00,
  • και σε επιλεγμένα σημεία στην Πάτρα (ενημέρωση προσεχώς από την ιστοσελίδα μας: www.almazoispatras.gr)

Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Οι 2.000 πρώτες συμμετοχές παίρνουν δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το φετινό μας σύνθημα.

PINK THE PORT t-shirt

 

Ανακαλύτπουμε μαζί νέα λιμάνια στη ζωή!  Φάρος  μας η Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση!!!!!!!!!!!!!!!!

Ελάτε μαζί μας!!!! Ελάτε να φθάσουμε εκεί !!!!  Μπορούμε !!!!!!!!!!!

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Φάρος  Πάτρας –  Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.

 

volunteers-needed

Γίνε εθελοντής στο Pink the Port

Λίγα λόγια για τον εθελοντισμό…

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών «εθελοντισμός είναι η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή για ένα καθορισμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα για το γενικό καλό της κοινωνίας». Ο εθελοντισμός είναι μια προωθημένη μορφή συμμετοχής στα κοινά, καθώς ο εθελοντής υπερβαίνει τα ιδιοτελή συμφέροντά του και αφοσιώνεται ενεργά σε ζητήματα που αφορούν  την κοινότητα, έχει επίγνωση της αξίας της συμμετοχής και, παράλληλα, κινητοποιείται για  ζητήματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες του. Η συμπεριφορά του εθελοντή διέπεται από γενναιοδωρία, αλτρουισμό και δοτικότητα, λειτουργώντας παραδειγματικά για τον  ευρύτερο περίγυρό του. Ο εθελοντής ανιδιοτελώς διαθέτει χρόνο, ενέργεια, γνώσεις και δεξιότητες σε κάποιο άτομο, σε μια ομάδα ή σε μια οργάνωση, θέλοντας να προσφέρει στην κοινωνία, να μοιραστεί τις ιδέες του με άλλους ανθρώπους, να μεταδώσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του και να αποκτήσει νέες εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στη ζωή, να αξιοποιήσει τις προσωπικές του δεξιότητες, να αναλάβει ατομική πρωτοβουλία και να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συλλογικότητας (Πηγή: Γραμματεία Νέας Γενιάς).

 

Γίνε εθελοντής στο PinkthePort!

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας σας καλεί όλους, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με διάθεση για προσφορά, να γίνετε εθελοντές στη μεγάλη μας δράση Pink the Port στις 19 Οκτωβρίου στην Πάτρα!!

Αν θες να μας βοηθήσεις να …

*στηρίξουμε τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού…

*μεταδώσουμε ηχηρά το μήνυμα της πρόληψης…

*γιορτάσουμε τη ζωή…

Έλα μαζί μας!!

Μπορείς να βοηθήσεις σε διάφορα πόστα είτε πριν τη διοργάνωση είτε την ίδια μέρα του Pink the Port. Θα προηγηθεί μια συνάντηση όλων των εθελοντών για εκπαίδευση και τοποθέτηση στα πόστα .

Κάλεσε μας στα γραφεία του Συλλόγου στο 2610 22 22 74 από τις 9.00-14.00 καθημερινά μέχρι τη 1 Οκτωβρίου  για να δηλώσεις συμμετοχή. Υπεύθυνη επικοινωνίας για τους εθελοντές κα Ράνια Πανουργιά, Ψυχολόγος.

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας υποστηρίζουν για το Pink the Port!

 

final poster-01                                                                         Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή και την υποστήριξη:

logo nop(1)       Πολιτιστικός οργανισμός δήμου Πατρών          IOP_logo       logo_school

audio city dj     BEAUSILLAGE-LOGO     curves